descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

Відновлено урядову Комісію з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій

КИЇВ – 25 липня на своєму засіданні Уряд ухвалив постанову про внесення змін до Положення про Комісію з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій та оновлення її складу з урахуванням останніх змін, що відбулися, зокрема у складі Кабінету Міністрів України.

Про це повідомляє Інститут релігійної свободи згідно інформації Мінкультури.

Проект постанови розроблено Міністерством культури України на виконання доручення Президента України від 10 квітня 2012 року №1-1/839 у частині відновлення роботи зазначеної Комісії.

Метою змін до Положення та оновлення складу Комісії є врахування результатів реформування системи центральних органів виконавчої влади, в тому числі тих, що пов’язані із перерозподілом повноважень між цими органами.

У Мінкультури вважають, що прийняття постанови створить умови для відновлення роботи Комісії, а також забезпечить більш дієвий й оперативний режим опрацювання питань, віднесених до її компетенції.

Довідка. Комісія з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій утворена Кабінетом Міністрів України у 2008 році як постійно діючий консультативно-дорадчий орган. У 2009 році відбулось два засідання Комісії. За нового складу Уряду, з 2010 року і до теперішнього часу, засідання Комісії не скликались.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій неодноразово закликала Президента України В.Ф. Януковича та Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова відновити діяльність Комісії задля вироблення та узгодження єдиної державної політики у сфері забезпечення свободи віросповідання.