descriptionПро раду supervisor_accountЧлени ради calendar_todayЗаходи createЗвернення assignmentДокументи new_releasesНовини photo_size_select_actualФото perm_contact_calendarКонтакти

Заява Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з приводу так званих «електоральних заходів» у РФ

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій зробила заяву з приводу так званих «електоральних заходів» у РФ

Заява Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

Заява членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Відбулося засідання Всеукраїнської Ради Церков

7 березня 2023 року в Києві за головуванням Старшого єпископа Церкви адвентистів сьомого дня в Україні Станіслава Носова відбулося засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з приводу другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну

Релігійні діячі звернулися до українського народу з приводу другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Заклик Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Загальнонаціональної молитви і посту

ВРЦіРО закликаємо усі конфесії України, представників влади, українців в Україні та по всьому світу долучитися до загальнонаціональної триденної МОЛИТВИ і ПОСТУ 1-3 березня 2024 року.

Всеукраїнська Рада Церков зустрілася з духовним главою Церкви Англії

6 лютого 2024 року Всеукраїнська Рада Церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) зустрілася з Архієпископом Кентерберійським Джастіном Портал Велбі та обговорили питання щодо подальшої підтримки Украіни у її боротьбі з російською агресією.

Звернення ВРЦіРО з нагоди Дня Соборності України

Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій звернулися до українського народу з нагоди Дня Соборності України та 105-річницю проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР.

Заява ВРЦіРО щодо чергової терористичної атаки Росії проти України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, яка представляє різні християнські Церкви, іудейську та мусульманську спільноти України, категорично засуджує терористичні атаки Російської Федерації на українські міста.

Звернення Всеукраїнської Ради Церков до народу України

Бажаємо, щоби наш народ і в 2024 році залишався згуртованим, захищаючи не тільки нашу державну свободу та рідну землю, але також свободу від зла, захищаючи сімʼю та мораль.

Представники ВРЦіРО взяли участь в нараді ДЕСС щодо свободи совісті та прав нацменшин

Представники конфесій взяли участь у панельній дискусії на тему «Релігійна свобода в Україні в умовах російської агресії: питання взаємодії державних органів та релігійних організацій».

Релігійні організації повинні укласти нові договори на газ не пізніше 31 грудня 2023 року

Ціна на природний газ для опалення храмів і інших потреб релігійних організацій не подорожчає з початком 2024 року за умови укладання нових договорів не пізніше 31 грудня.

Делегація ВРЦіРО у Х’юстоні висловила подяку народу США за підтримку України

Українські релігійні діячі взяли участь у церемонії відзначення американських лікарів, які провели в Україні кілька десятків відновлювальних пластичних операцій для постраждалих від російської агресії.

Делегація Всеукраїнської Ради Церков провела зустрічі в Білому домі та USCIRF

Українські релігійні діячі висловили подяку Американському народу за підтримку, військову та іншу допомогу, завдяки якій народ України ефективно протистоїть російському агресору.

В Україні не заборонено жодної церкви, на відміну від окупованих Росією територій – заявили делегати ВРЦіРО

Незважаючи на воєнний стан, в Україні зберігається високій рівень релігійної свободи та жодна церква не була заборонена. Натомість протилежна ситуація на тимчасово окупованих територіях України, де російські військові впроваджують ідеологію «Русского міру».

Українські релігійні діячі розповіли в США про російські репресії на окупованих територіях

Репресії проти всіх релігійних меншин, подібно як у радянські часи, повернулися на українські території, окуповані Росією. Від переслідувань окупаційної влади особливо страждають українські євангельські церкви.

Всеукраїнська Рада Церков розпочала адвокаційний візит до США

Делегація українських релігійних діячів прибула до Вашингтону, столиці Сполучених Штатів, щоб поділитися особистими свідченнями страждань народу України від російської агресії.

Прем’єр-міністр обговорив із Всеукраїнською Радою Церков спільні заходи з протидії російській агресії

Релігійні діячі обговорили з главою уряду питання, пов’язані з повномасштабною російською агресією проти України, та спільні зусилля у захисті української державності, територіальної цілісності, української духовної та історичної спадщини.

Звернення Всеукраїнської Ради Церков щодо ситуації в Ізраїлі

Ми рішуче засуджуємо черговий вияв нелюдського, жорстокого насильства, здійснений терористичним рухом ХАМАС за підтримки інших терористичних організацій і держав, які його спонсорують.

Рада Церков виступає проти легалізації порноіндустрії в Україні

Релігійні діячі заявили про неприпустимість ухвалення законопроєкту № 9623 про легалізацію порноіндустрії в Україні, який ініціює Ярослав Железняк та інші парламентарі.

Звернення ВРЦіРО до міжнародної спільноти про невідкладну поставку додаткових засобів протиповітряної оборони для України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звертається до міжнародної спільноти про невідкладну поставку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Рада Церков посилює міжнародну діяльність для захисту народу Україні від російського терору

Представники українських конфесій обговорили проблематику терору цивільного населення України, який здійснює Росія шляхом постійних обстрілів цивільної інфраструктури крилатими і балістичними ракетами, а також ударними дронами.

Рада Церков зустрілася в Києві з делегацією гуманітарної організації MedGlobal

Делегація гуманітарної організації MedGlobal (США) відвідала Україну з метою посилення співпраці з релігійними спільнотами для надання своєчасної допомоги українському народові під час повномасштабної російської агресії.

Комісія ВРЦіРО розробляє пропозиції щодо капеланства в сфері охорони здоров’я

Представники конфесій розглянули основні положення проєкту Закону України «Про капеланство у сфері охорони здоров'я» та обговорили загальні вимоги до капеланського служіння в медичних закладах.

Новим головуючим у Всеукраїнській Раді Церков став Станіслав Носов

З 1 вересня 2023 року на наступний піврічний термін головування у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій перейшло до Церкви адвентистів сьомого дня на чолі зі Станіславом Носовим

Рада Церков розглянула питання капеланської та альтернативної служби під час воєнного стану

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій проаналізувала актуальні законодавчі ініціативи з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Заява ВРЦіРО щодо заходів в містах Будапешті та Берегове

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у своїй заяві зазначає, що не прийматиме участі у заході «Конференція про майбутнє України», який буде проходити у містах Будапешті та у Берегове.

Звернення ВРЦіРО щодо законопроєкту № 7457 (про "легалізацію медичного канабісу")

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій має низку суттєвих зауважень до способу, в який пропонується здійснити так звану легалізацію в Україні рослин роду коноплі (Cannabis).

Звернення з нагоди 80-х роковин Волинської трагедії періоду Другої світової війни

Просімо у Господа, щоби гріхи минулого не перейшли в майбутнє, щоб взаємне прощення, взаємоповага, мир і порозуміння які нині стали основою відносин українського і польського народів, ніколи і нічим не були затьмарені.